ՈՒրբաթ, 17.05.2024, 08:32 
ԳԼԽԱՎՈՐ Գրանցում RSS
Ողջունում եմ Ձեզ, Հյուր
   

Մեր հարցը Ձեզ
Գնահատեք մեր կայքը
ընդամենը պատասխաններ: 83
ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅՈՒՆ

Օնլայն ընդամենը: 1
Հյուրեր: 1
Մասնակիցներ: 0
Մուտքի ձևը
 
Регистрация в каталогах
продвижение сайтовзабор профнастил
ՓՆՏՐԵԼ


Օրացույց
«  Նոյեմբեր 2012  »
ԵրկԵրքՉրքՀնգՈւրբՇբթԿիր
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
ՏԵՍԱՆՅՈՒԹԵՐ (VIDEO)
ՍՈՎԻ ՄԱՏՆՎԱԾ ՀԱ'Յ ԺՈՂՈՎՈՒՐԴ

ՀՀ Կենտրոնական Բանկ

Ֆինանսական Համակարգի Հաշտարար


 

ԳԼԽԱՎՈՐ » 2012 » Նոյեմբեր » 8 » Հայաստանում սննդամթերքի անվտանգության մասին նոր օրինագիծ է նախապատրաստվում
19:43
Հայաստանում սննդամթերքի անվտանգության մասին նոր օրինագիծ է նախապատրաստվում
Հայաստանում սննդամթերքի անվտանգության մասին նոր օրինագիծ է նախապատրաստվումՀայաստանում սննդամթերքի անվտանգության մասին նոր օրինագիծ է նախապատրաստվում: Այդ մասին այսօր՝ նոյեմբերի 8-ին լրագրողներին հայտնել է Հայաստանի Սննդամթերքի անվտանգության պետական տեսչության պետ Աբրահամ Բախչագուլյանը: Twinning-ի շրջանակում մշակվող օրինագծում կենդանական ծագմամբ մթերք արտադրողները պետք է արտադրության հիգիենիկ պայմանների գնահատման ընդհանուր աուդիտ անցնեն: «Այս պահանջների ապահովումը արտադրանքը գնահատելու հնարավորություն կտա: Եվ եթե տեսչական ստուգումները արտադրության եւ հիգիենայի ստանդարտներին անհամապատասխանություն հայտնաբերեն, ռիսկային կհամարվի ապրանքի արդեն ոչ թե խմբաքանակը, այլ ամբողջ արտադրությունը», - նշել է Ա. Բախչագուլյանը:  Այս դեպքում եթե արտադրանքը լաբորատոր կրկնակի փորձաքննության չենթարկվի, կփակվի: Փորձաքննությունը կանցկացվի HACCP-ի միջազգային ստանդարտներով:

«HACCP-ի ստանդարտները վերաբերում են միայն սուբյեկտների ստուգմանը, դրա սերտիֆիկացիան պարտադիր չի լինի»,- հավելել է Ա. Բախչագուլյանը: 

HACCP –ը (Hazard Analysis and Critical Control points) սննդային եւ դեղագործական արտադրության մենեջմենթի միջազգային համակարգ է:

Դիտումներ: 349 | Ավելացրեց: ArmFin | վարկանիշ: 0.0/0
Մեկնաբանություններ: 0
dth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Անունը *: Email:
Կոդը *: